Chlieb náš každodenný

Chlieb náš každodenný

Deň 16. október je Medzinárodným dňom chleba.

Pri tejto príležitosti si stromáci z Kyjova priblížili zložitý proces prípravy kysnutého cesta a výroby chrumkavého chlebíka. Naše dobroty rozvoniavali po celej škole. Žiaci si pochutili aj na ďalších dobrotách, ktoré si vlastnoručne upiekli: kapuščanikoch, mrkvovníkoch a koláči s ovocím a posýpkou. Chlebom a soľou sme ponúkli aj ostatných žiakov našej neveľkej školy a priblížili sme im starodávnu tradíciu „ Vítania hostí našich predkov“, ktorá sa na Slovensku zachováva dodnes.

Anna Molnárová

 

COOKIES

Chceme Vám prinášať obsah, ktorý Vás naozaj zaujíma, preto používame súbory cookies. Kliknite na tlačidlo Prijať všetky, ak súhlasíte s používaním cookies a zbieraním štatistických dát touto webovou stránkou pre účely zobrazovania relevantného obsahu a reklamy.

Spravovať možnosti

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Účely spracovania dát