Október je mesiac bohatý nielen na prírodné krásy, ale aj na plody ovocných a zeleninových záhrad.
V rámci Týždňa zdravej výživy od 17. – 21. októbra si mohli stromáci z Kyjova každý deň zamaškrtiť na zdravých a chutne pripravených dobrotách.
Deti sa dozvedeli veľa o tom, ako a čo jesť a piť. V tento týždeň sa vzdali sladkostí a sladkých nápojov. Tie nahradili množstvom ovocia, zeleniny a mliečnymi výrobkami. Žiaci spolu s učiteľkami zrealizovali množstvo zaujímavých aktivít spojené s ochutnávkou ovocia a zeleniny.
Témy zdravej výživy žiaci zachytili do zaujímavých projektov, násteniek a kresieb, ktoré si rozdelili do niekoľkých dní. V rámci ovocného dňa zhotovovali rôznymi technikami ovocné prekvapenia. Zhotovení ovocníčkovia a „okaté“ tekvičky na nich celý týždeň dohliadali. Jabĺčka, hrušky, banány, hrozno, citrusy – celé i nakrájané, boli využité na ovocné šaláty a chutnú tortu. Zeleninové šaláty lákali svojou farebnosťou a netradičnou kombináciou chutí. Ochutnali aj tí, ktorí zeleninu veľmi neobľubujú. Vôňa mlieka a mliečnych výrobkov sa šírili počas mliečneho dňa. V závere týždňa žiaci konzumovali pečivo so zdravými nátierkami a zeleninovým obložením. Počas celého týždňa sme mali možnosť žiakov presvedčiť, ako sa správne stravovať a konzumovať produkty, vhodné pre ich správny vývin.
O našich aktivitách sa môžete presvedčiť nakoniec aj sami.
Ľudmila Kanuščáková