Ako si vyrobiť domáci tvaroh

Znie to zložito? Presvedčíme vás o opaku.

Čo budete potrebovať: 

1 liter kvalitného čerstvého mlieka (nie trvanlivého) 
40 ml citrónovej šťavy alebo octu
väčší hrniec
varechu, sitko alebo plátno 

Postup:  

Mlieko nalejte do hrnca, miešajte, aby neprihorelo a nechajte zovrieť. Následne ho odstavte z ohňa a hneď doň vlejte kyslú citrónovú šťavu. Miešajte varechou a pozorujte, ako sa mlieko zráža do hrudiek. Keď sa oddelí všetka vodnatá srvátka od tvarohu, preceďte obsah hrnca. Najlepšie sa jej zbavíte tým, že tvaroh zabalíte do plátna a postláčate, aby prebytočná tekutina vytiekla. Nechajte odkvapkať a váš domáci tvaroh je hotový. Vydrží vám v chladničke približne tri dni a z uvedeného množstva mlieka získate približne 150g tvarohu.  

Na čo ho využijete, necháme na vás. Výborným tipom sú však tvarohové knedličky, nátierka alebo zemiaky s tvarohom a kôprom. Budeme veľmi radi, ak sa so svojimi tvarohovými dobrotami s nami podelíte aspoň formou receptu. Dobrú chuť!

COOKIES

Chceme Vám prinášať obsah, ktorý Vás naozaj zaujíma, preto používame súbory cookies. Kliknite na tlačidlo Prijať všetky, ak súhlasíte s používaním cookies a zbieraním štatistických dát touto webovou stránkou pre účely zobrazovania relevantného obsahu a reklamy.

Spravovať možnosti

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Účely spracovania dát