Vtáčiky a kvietky

Skrášlite si vaše vnútorné alebo vonkajšie prostredie.

Vtáčiky sa v lete pozorujú asi najľahšie z celého roka. Počujeme a vidíme ich v lese, záhrade a často aj v mestách. Vymysleli sme vám dve možnosti na výrobu vtáčikov.

Prvým je farebný bocian. Budete naňho potrebovať: Jednu špajlu,  bavlnky, nožnice, jednofarebné papierové servítky, fixky, štetec, nádobu s vodou.

Návod: najprv si špajlu rozdeľte na dlhšiu a kratšiu časť. Potom vezmite dve vreckovky a vytvarujte jednu do tvaru vtáčieho tela a druhú použite na krídla. Upevnite bavlnkami. Napokon si vezmite fixky, ľubovoľne vyfarbite vtáčika. V poslednom kroku mokrým štetcom prejdite po maľbách, aby sa rozpili. Nechajte vyschnúť a bocianik je hotový.


Druhým tipom  sú kuriatka.

Budete potrebovať: rolky toaletného papiera, akrylové farby, tavnú pištoľ, nožnice.

Návod: rolky mierne skráťte, spojte hrany na oboch stranách tavnou pištoľou, tak ako je na fotografii. Následne vtáčiky vymaľujte, prilepte zobáčiky a dokreslite alebo dolepte oči. Potom už len nájdite vhodné miesto, kde vtáčiky umiestnite. 


A do tretice sme pripravili kvietkovú dekoráciu na ozdobu.

Budete potrebovať: obal od vajíčok, malé nožnice, ihlu a bavlnku, konárik alebo paličku, akrylové farby, štetec, nádobu na vodu.

Návod: z obalu na vajíčka povystrihujte kvety rozličných veľkostí a tvarov, nafarbite ich akrylovými farbami a nechajte vysušiť. Potom si navlečte niť do ihly, na každý kvet prišite závesnú šnúrku a zaveste portupne na konárik. Ozdoba je hotová, môžete pridať ešte trblietky alebo koráliky. 

 

No a k tomu aj pracovný list vo formáte  . pdf. Čvirik, čvirik!

COOKIES

Chceme Vám prinášať obsah, ktorý Vás naozaj zaujíma, preto používame súbory cookies. Kliknite na tlačidlo Prijať všetky, ak súhlasíte s používaním cookies a zbieraním štatistických dát touto webovou stránkou pre účely zobrazovania relevantného obsahu a reklamy.

Spravovať možnosti

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Účely spracovania dát